Политика за користење колачиња

Нашата веб страна може да користи колачиња (cookies).

Што се колачиња(cookies)?

“Cookies” се текстуални фајлови кои ги користи пребарувачот во Вашиот компјутер и се состојат од технички податоци во врска со сесијата на посетителот. Овие фајлови сами по себе не го идентификуваат индивидуалниот посетител и не го оштетуваат Вашиот систем.

Оваа веб страница може да употребува колачиња (cookies) и технологија на следење во зависност од понудените форми. Cookies и технологијата на следење се корисни за прибирање на информации како што се тип на пребарувач и оперативен систем, следење на број на посетители на веб страницата и употреба на веб страницата од страна на посетителите.

Cookies исто така придонесуваат кон подобрување на веб страницата и нејзино прилагодување кон потребите на посетителите. Личните податоци не можат да се прибираат преку Cookies.

Unconiditional.mk  користи “cookies” за собирање на општи податоци кои ќе се користат понатаму за потребите на веб услугата односно планирање и подобрување на сервисите. Лични податоци никогаш се собираат ниту чуваат во “cookies” (на ниту еден од компјутерите што ги користиме) кои притоа може да бидат искористени за нарушување на Вашата приватност.

Доколку не сакате да користите cookies, истите може да ги оневозможите преку сетирањата во Вашиот пребарувач.

Зошто користиме колачиња(cookies)?

-подобрување на пребарувањето

-анализа на сообраќајот

-персонализирање на содржината и насочен маркетинг за да обезбеди подобро корисничко искуство

Кои видови колачиња ги користиме?

  • Неопходни – Овие колачиња се неопходни за да функционира нашиот систем и не може да се оневозможат. Овие колачиња не чуваат никакви лични информации. Можете да поставите вашиот прелистувач да ги блокира, како и да ве предупредува за истото.
  • Постојани – Ние користиме постојани колачиња за да ја олесниме функционалноста на најавите на корисници, како што е „Останете најавени“. Исто така, користиме постојани колачиња за подобро да ги разбереме навиките на корисниците и да ја подобриме веб-страницата според вашите навики.
  • Статистички – овие колачиња ни овозможуваат да броиме посети за да можеме да ги мериме и подобриме перформансите на нашата веб-страница. Тие ни помагаат да го видиме движењето на посетителите и популарноста на страниците. Сите информации што ги собираат колачињата се споени, а со тоа и анонимни.
  • Маркетинг – Овие колачиња овозможуваат веб-страницата да обезбеди засилена функционалност и персонализација. Тие се користат за прикажување на релевантни реклами на посетителите на веб страната.

Можете ли да ги избришете/контролирате колачињата?

Ние користиме колачиња за статистички да го евидентираме користењето на нашата веб-страница, со цел да го оптимизираме снабдувањето и прикажувањето на информации прилагодени на вашите интереси, но информациите поврзани со колачињата не се користат за ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња не е неопходно за функционирање на оваа веб страница, но истите би овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Овие колачиња ни овозможуваат автоматски да ве препознаеме кога повторно ќе ја посетите нашата страница. Овие колачиња автоматски се бришат по одредено време. Повеќето прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња. Сепак, можете да го поставите вашиот прелистувач да спречи колачињата да не се чуваат на вашиот компјутер или секогаш да прикажува порака пред да создадете ново колаче. Сепак, целосно оневозможување на колачињата може да значи дека не можете да ги користите сите карактеристики на нашата страница.

Unconditional.mk користи колачиња кои се неопходни за правилно функционирање на нашата веб-страница за да овозможат одредени технички функции и за да обезбедат позитивно корисничко искуство.