You are here:

Very First Questions & Answers: Why do I (sometimes) feel sad? – Први прашања и одговори: Зошто понекогаш се чувствувам тажно? Книга на англиски јазик

690.00ден

Зошто се чувстуваме тажно? Зошто плачеме? Дали секој може да се чувствува тажно? Нормално е и во ред е понекогаш да се чувствуваме тажни. Тоа му се случува на секого, од различни причини. Само знаеме да го покажеме на различни начини. Оваа книга користи внимателни, привлечни илустрации и нежен, пријателски текст за да им помогне на децата да ја препознаат тагата, да разберат зошто би можеле да се чувствуваат така, да најдат начини да се справат и начини повторно да се чувствуваат среќни. Со помош на експертски придонес од детскиот клинички психолог д-р Саша Лили Лајонс, оваа книга им нуди на децата и нивните возрасни совршена алатка која ќе им помогне да разговараат за нивните чувства и емоции.

 

Препорачана возраст: 3+ години

Број на страни: 12 страници

Димензии: 195 x 165mm

Aвтор Katie Daynes

Илустрaции: Amy Willcox