You are here:

Usborne Book and Jigsaw In the Forest – книга и сложувалка „Шума“

890.00ден

Овој прекрасен сет спакуван во цврста кутија содржи 100-делна сложувалка од прекрасна шумска сцена за децата да ја состават, како и книга со сложувалки со слики од 24 страници преполна со шумски животни и предмети за забележување, совпаѓање и броење. Постои и црно-бела верзија на сликата со сложувалка за децата да ја пополнат со свои бои. Комплетна големина на сложувалка: 59cm x 40cm.

Редењето сложувалки кај детето стимулира внимание и памтење, развој на мислата, на тој начин решава проблеми, кога редиме заедно со него се развива и говорот. Успешното редење на сложувалката, ја јакне самодовербата на детето, тоа е задоволно од себе и својот успех.

 

Препорачана возраст: 3+ години

Број на страници на книгата: 24

Aвтор: Kirsteen Robson

Илустрации: Gareth Lucas

Димензии: 308.6 x 213.3mm