You are here:

Peep Inside a Bird’s Nest – Погледнете во гнездото на птиците, книга на англиски јазик

650.00ден

Децата ќе уживаат во оваа магична книга со прозорчиња за птиците. Погледнете во птичјото гнездо за да ги видите јајцата сместени таму. Отворето го прозорчето за да ги видите малите пиленца и дознајте како птицата се грижи за нив. Откријте секакви различни гнезда и пилиња, од најмалите гнезда на колибри до големите калливи гнезда на фламинго, и научете за пингвините како се грижат за своите јајца на снег без гнездо.

Препорачана возраст: 3+ години
Број на страни: 14 страни
Димензии: 199.9 x 162.7mm
Автор: Anna Milbourne
Илустрации: Stephanie Fizer Coleman