You are here:

Look Inside a Zoo – Погледнете во Зоолошката градина, книга на англиски јазик

850.00ден

За сите дечиња кои уживаат во посетата на зоолошката градина и ги сакаат животните кои живеат таму. Станете чувар на зоолошката градина и откријте ги сите работи што се случуваат таму секојдневно. Како се подготвува храна за стотици животни, чистење на нивните живеалишта, преглед кај ветеринарот и како се раѓаат новите малечки животни во зоолошката. Со многу прозорчиња за подигање и прекрасни илустрации, оваа книга е совршен вовед за животот во зоолошката градина за младите читатели.

 

Препорачана возраст: 5+ години

Број на страни: 14 страници

Димензии: 223 x 200mm

Aвтор: Minna Lacey

Илустрaции: Maribel Lechuga