You are here:

I’m Feeling (a Little Bit) Shy – Се чувствувам (малку) срамежливо, книга на англиски јазик

1.050.00ден

Совршена книга која ќе им помогне на децата да се справат со чувството на срамежливост, кое е нормално.

На ова мало девојче понекогаш му е многу тешко да се поздрави. Се бори со чувството на срамежливост на забави за деца и многу се плаши да започне во новото училиште. Меѓутоа, кога ги споделува своите чувства со блиските, таа дознава дека сите понекогаш се чувствуваат срамежливи – дури и нејзиниот голем брат! Срамежливоста е само чувство кое ќе помине. Ова сознание и овозможува да почне да наоѓа свој начин да се справи со новите ситуации.

 

Препорачана возраст: 3+ години

Број на страни: 24

Димензии: 296 x 235mm

Автор: Anna Milbourne

Илустрации: Asa Gilland