You are here:

First Questions and Answers: Why Do Things Die? Први прашања и одговори: Зошто нештата умираaт? Книга на англиски јазик

890.00ден

Книга која дава поддршка и објаснување на малите дечиња за прашања поврзани со смртта. Прекрасен и нежен поглед на кругот на животот, користејќи ги прекрасните животински ликови за да се истражат емоциите и фактите околу смртта, со прашања како: Дали е во ред да се зборува за смртта? Што се случува кога некој ќе умре? Може ли да викам, да плачам и да се сокријам? И како можам да престанам да се чувствувам тажен?

Оваа книга има добиено награда.

 

Препорачана возраст: 4+ години

Број на страни: 12 страници

Димензии: 215.9 x 199.8mm

Aвтор: Katie Daynes

Илустрaции: Christine Pym