You are here:

First Questions and Answers: Why am I afraid? – Први прашања и одговори: Зошто се плашам? Книга на англиски јазик

890.00ден

Зошто се плашам? Зошто се плашам да бидам сам и од темнина? Оваа привлечна книга е за секој кој некогаш се чувствувал вознемирен или исплашен, или кој едноставно сакал да му помогне на пријател кој се плаши. Преку прекрасни илустрации на жапчиња додека влегуваат и излегуваат од низа сценарија кои се спомнуваат – од тоа да не сакаат да бидат сами и да се плашат од темнината, до обидот да бидат храбри и да се соочат со сопствените стравови. Со убаво прикажани илустрации, пријателски текст и интерактивни прозорчиња, децата ќе уживаат да ги споделуваат искуствата на жабите а преку тоа да дознаат повеќе за сопствените чувства.

 

Препорачана возраст: 4+ години

Број на страни: 12 страници

Димензии: 222 x 197mm

Aвтор Katie Daynes

Илустрaции: Christine Pym