You are here:

Fingerprint Activities Cats and Dogs – Книга со активности отпечатоци од прсти – Мачки и кучиња

790.00ден

Оваа книга за забавни активности изобилува со идеи за креативно размилсување при создавање на мачки и кучиња со помош на отпечатоци од прсти и прекрасните 7 бои. Отпечатете дамки на далматинците, мачиња кои се кријат во дрвјата, меко крзненце на розови пудлици и многу, многу повеќе. Загарантирана забава на креативен начин и квалитетно поминато време.

Kнигите со отпечатоци од прсти им помагаат на децата да ги усовршат своите фини моторички вештини. Уметноста со отпечатоци од прсти ги поттикнува децата да ја користат својата имагинација  и креативност. Тие размислуваат креативно за да ја создадат уметноста, а истовремено уживаат во тактилното искуство, односно овие книги на децата им овозможуваат сензорна стимулација.

 

Препорачана возраст: 5+ години

Број на страни: 64

Димензии: 220 x 258mm

Aвтор: Fiona Watt

Илустрaции: Candice Whatmore