You are here:

Fingerprint Activities Animals – Книга со активности отпечатоци од прсти – ЖИВОТНИ

790.00ден

Оваа книга, со сопствена табла со мастило во убави, светли седум бои, изобилува со идеи за земање отпечатоци за создавање на животни. Секоја страница има инструкции, чекор по чекор, слики што треба да се потполнат и многу простор за забава и креативност. Со спирално врзување, така што книгата лежи рамно за да им олесни на децата да создаваат прекрасни слики.

 

Оваа книга е добитник на награда.

 

Kнигите со отпечатоци од прсти им помагаат на децата да ги усовршат своите фини моторички вештини. Уметноста со отпечатоци од прсти ги поттикнува децата да ја користат својата имагинација  и креативност. Тие размислуваат креативно за да ја создадат уметноста, а истовремено уживаат во тактилното искуство, односно овие книги на децата им овозможуваат сензорна стимулација.

 

Препорачана возраст: 5+ години

Број на страни: 64

Димензии: 220 x 258mm

Aвтор: Fiona Watt

Илустрaции: Erica Harrison