You are here:

Don’t Tickle the Bear! – НЕ ЈА СКОКОТКАЈТЕ МЕЧКАТА! ЗВУЧНО – СЕНЗОРНА КНИГА НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК

1.040.00ден

Ако ја скокотнете мечката по крзното таа може да ви зарже… Бебињата и малите деца едноставно нема да можат да одолеат на скокоткање на крзненцата на дивите животни за да слушнат како секое животно испушта звук во оваа прекрасна звучно – сензорна книга. На крајот сите животни се собираат во прекрасно музичко финале кое ќе ги натера малите дечиња да се смеат и танцуваат.

 

Сензорните книги поттикнуваат интеракција преку текстурите за допир и чувство, што помага читањето да биде забавно и да влева доживотна љубов кон книгите. Малите бебиња и деца учат да ги поврзуваат текстурите што ги чувствуваат со звуците што ги слушаат и зборовите кои им ги читаме.

 

Препорачана возраст: 6+ месеци

Број на страни: 10

Димензии: 199.6 x 207.2mm

Aвтор: Sam Taplin

Илустрaции: Ana Martin Larranaga